Oricare ar fi forma in care vrei sa ajuti acest proiect si orice intrebari ai pe aceasta tema te rog sa nu eziti sa ma contactezi.
antudose@yahoo.com sau
contact@gradinitachristophori.ro
telefon: 0726 112 185
Deschide Formularul 200
Deschide Formularul 230

2% si nu numai

Sunt Andrei Tudose si sunt membru fondator in asociatia care conduce aceasta gradinita. Daca ma intrebai acum cativa ani despre disponibilitatea mea de a intra intr-o asociatie care conduce o gradinita as fi refuzat politicos. De la inceputul anului 2013 sunt parte dintr-un grup de parinti si cadre didactice care in acest moment conduc www.gradinitachristophori.ro

Am crescut in sistemul de invatamant romanesc si in 1999 am iesit proaspat inginer in calculatoare de pe bancile faculatii de Automatica si Calculatoare din Politehnica si am primit o oferta pe care am si urmat-o de a lucra la o mare firma, in domeniu, din Germania. Suna frumos insa acum cand ma uit inapoi, pentru mine, sistemul de invatamant traditional a insemnat in cea mai mare parte o continua frustrare. Nu m-am simtit inteles, nu am avut spatiul in care sa ma descopar si sa dau putere calitatilor mele native. Pentru unii a functionat insa pentru marea majoritate a fost o experienta de aliniere si de masurare cu aceleasi instrumente desi suntem atat de diferiti.

Am 2 copii si cand a venit timpul sa mearga la gradinita m-am conectat cu experienta mea din gradinita si apoi la cea din scoala si mi-am spus ca nu imi doresc ca ei sa aiba aceeasi experienta pe care am avut-o eu. Am cautat gradinite si am ajuns la sistemul Waldorf. Am descoperit ca exista oameni care vin cu bucurie si placere „la munca” pentru ca aceasta munca este pentru ei lucrul care ii implineste. Asa am putut sa imi las cu inima impacata copiii la gradinita.

Motivul pentru care o parte din timpul meu il dedic acestei asociatii este ca eu cred cu desavarsire ca acum e momentul sa schimbam sistemul in care copiii nostri cresc. Exista mai multe asociatii, firme, oameni care s-au intalnit cu aceasta nevoie si care au pornit gradinite si scoli bazate pe alte valori decat cele clasice, bazate pe dorinta de a crea spatiul in care copiii se pot exprima si dezvolta liberi si creativi, in rezonanta cu calitatile lor. Este momentul sa ne sustinem unii pe altii.

Acum, asa cum am mai spus sunt parte din acest proiect si unul din rolurile pe care mi le-am asunat este de a atrage donatii si finantari cu care sa putem dezvolta acest proiect. Oricine poate contribui la proiectul Gradinitei Christophori il rog sa nu mai stea pe ganduri si sa o faca pentru ca acum este momentul sa ne aducem contributia la cum vor creste cei care sunt acum copii.
Puteti contribui astfel:

 • directionand 2% din impozit pe care il platesti pe 2012.
  • Daca ati avut venituri doar din salariu completati declaratia 230 (In cadrul acestui formular se completeaza la capitolul III pct 2 datele asociatiei. Daca nu stiti suma cu care vreti sa contribuiti, lasati spatiul liber, iar organul fiscal va calcula suma ce se poate aloca (in limita a 2% din impozitul anual).)
  • Daca ati avut venituri (si) din alte surse, atunci cand completati declaratia 200 la Capitolul III pct 2 completati cu datele asociatiei.

  Trimiterea/depunerea pentru 2% se face pana cel tarziu 25 mai 2013 (data inregistrarii sau a postei) pentru ambele formulare.
  Datele asociatiei sunt:

  ASOCIATIA WALDORF EDUCATIE PENTRU LIBERTATE
  CIF: 31011255
  Adresa: Str. Putul cu Plopi, nr. 8, sector 1
  Cont: RO17INGB0000999903351470 – ING BANK suc. Victoriei

 • de asemenea, companiile au posibilitatea de a scadea din impozitul pe profit datorat sumele acordate cu titlu de sponsorizare, in limita minima dintre 20% din impozitul pe profit si 3 la mie din cifra de afaceri.
 • pentru donatii si finantari contacteaza-ne si afla despre planurile noastre de dezvoltare atat a spatiului sediului nostru in care gazduim deja diverse activitati pentru copii si parinti, precum si viitoarea scoala Waldorf