Grădinița Waldorf este astfel aranjată încât să creeze o atmosferă care, pe de o parte, lasă libertatea de manifestare copilului, iar pe de altă parte acționează armonios asupra lui prin formă și culoare.

Grădinița Waldorf Christophori se află într-o clădire mare, construită în prima parte a secolului al XIX-lea, situată în zona Parcului Cișmigiu, pe str. Puțul cu Plopi nr. 8.

Spațiul util disponibil (de peste 600 mp.) este structurat pe 4 săli de clasă, 3 dormitoare, 2 grupuri sanitare pentru copii, 2 toalete pentru adulți, un birou administrativ, un cabinet medical, o debara pentru materiale pedagogice, un vestiar pentru educatoare, holuri de acces, o bucătărie.

Sălile sunt luminoase, mari, înalte, cu pereți în culori pastelate prin metoda tehnică numită lazurare, dotate cu mobilier din lemn, rotunjit. Toate acestea asigură un spațiu protejat și dau copiilor un sentiment de ocrotire.

Curtea grădiniței este amenajată cu loc de joacă (construit din lemn sub formă de barcuță), cu groapă cu nisip, spațiu verde, atelier de lucru/bucatarie.

Vizitatorul care pătrunde pentru prima dată într-o grădiniță Waldorf va fi mirat de modul în care este concepută aranjarea sălii de clasă, dar mai ales de lipsa jucăriilor din grupă. În dotarea grădiniței intră un mare număr de obiecte din materiale naturale, ce se folosesc nemijlocit la activitățile individuale sau în grup, și care sunt dispuse pe centre de interes în cadrul încăperii. Într-un colț sunt câteva coșuri cu buturugi de lemn, bucăți din scoarță de copac sau rădăcini cu forme ciudate. Pe rafturi sunt pânze colorate, șireturi și păpuși simplu alcătuite, alături de animale tricotate. Într-un colț sunt castroane și linguri mici din lemn, castane, scoici, sâmburi de caise. Motivul pentru care copiii se pot cufunda în joc cu atâta fantezie este că sunt puțin deranjați de prezența jucăriilor finite, cu legități proprii, din materiale prefabricate.

În grădinițele Waldorf, întreaga încăpere se află la dispoziția copiilor. Ei au voie să se joace cu bănci, scaune, mese, schimbând aspectul încăperii după idei proprii. Fantezia copiilor este stimulată prin obiecte care pot avea multiple întrebuințări. De pildă o bucată de lemn poate să plutească sub forma unui vapor pe apă, poate fi pescuită sub formă de pește, poate să circule sub formă de mașină sau închipuind un om care merge la plimbare. Spre deosebire de aceasta, jucăria-mașinuță roșie cu girofar, poate fi doar mașină de pompieri, ea având o destinație precisă. Prin acest tip de joc mai este educată și o altă calitate: capacitatea de concetrare.

În grădinița Waldorf Christophori încercăm să oferim copiilor cadrul de a-și dezvolta sănătos, cu bucurie, nevoia naturală de mișcare, fantezie, puterea de a se cufunda în joc, concentrarea, bogăția de idei, realizând prin aceasta baza calităților care îi vor fi necesare ca adult.