1. Servicii medicale

Grădinița colaborează cu dna. Dr. Mușetescu Mihaela medic pediatru, specialist medicină de familie, competență homeopatie. În fiecare dimineață, înainte de intrarea la grupă, are loc vizita medicală. Părinții sunt prezenți, alături de copil, la vizita medicală zilnică pentru a primi toate informațile necesare.

2. Sevicii administrative

Spațiul grădiniței și serviciile administrative sunt în grija managerului. În prezent managerul grădiniței este Daniela Timoficiuc, membru fondator al Asociației și mamă a unui copil care a fost la această grădiniță.

Echipa administrativă găsește sprijin în Consiliul Director, format din 9 membri, părinți și educatori, care se întâlnesc lunar și dezbat atât proiecte ale Asociației cât și aspecte curente ale activității grădiniței.

Meniul este asigurat de o bucătăreasă calificată, cu experientă, ajutată îndeaproape de un ajutor de bucătar.

Avem un agent de pază, mereu prezent la ușa grădiniței, care asigură securitatea spațiului.

Curățenia este asigurată de două menajere, care fac parte din echipa grădiniței încă de la început și care sunt oameni de încredere în munca lor de dimineața pâna seara.

3. Implicarea părinților

Implicarea părinților este foarte importantă, de aceea numeroase evenimente pe care le organizăm îi includ și pe părinți în mod activ:

  • Prin participarea la atelierele de lucru organizate cu prilejul pregătirii sărbătorilor anului.
  • Prin sprijin pentru activitățile desfășurate cu copiii: excursii, bazaruri, zile de naștere, sărbători, etc. Pe lângă faptul că fiecare sărbătoare oferă un prilej de trăire sufletesc-spirituală pentru copii și părinti, ea se constituie și într-o ocazie de evaluare a procesului educativ deoarece se situează la sfârșitul unei epoci (de exemplu la sfârșitul epocii „Toamna” are loc Sărbătoarea recoltei).
  • Prin însușirea unei coerențe între stilul de viață familial și cel din cadrul grădiniței. Educatoarele organizează întâlniri periodice cu părinții pentru o cunoaștere mai bună a copilului, pentru a afla despre lucrul la grupă și despre activitățile și viața grădiniței.
  • Prin acțiuni voluntare în aspecte care țin de bunul mers al Asociației (cum ar fi consiliul de administrație, comisia de nutriție, comisia de evaluare și asigurare a calității și altele) prin intermediul cărora părinții pot contribui prin expertiza lor și prin lucrul alături de reprezentanții grădiniței la îmbunătățirea unor procese ale căror beneficiari sunt copiii.