În Grădinița Waldorf Christophori o orientare esențială pentru activitatea pe care o desfășurăm cu copiii este dată de ciclul anului. În acest sens, educatoarele împletesc trăirea legată de anotimpuri cu pregătirea sărbătorilor, prin ceea ce se întâmplă în jocul în cerc, în basm și prin schimbarea aspectului mesei anotimpurilor.

Fiecare sărbătoare are două fețe: una exterioară, care este intim legată de ciclul anului, și una interioară, care acționează ca o amintire și împiedică neglijarea unor procese sufletești importante. 

Astfel am închis cercul sărbătorilor anului. Şi în acest caz, ca şi în cel al descrierii unei zile, ritmul care străbate ca o respiraţie întregul an, poate fi perceput ca având un efect benefic. Copiii percep în profunzime și componenta sufletească a mediului, reacționând cu întreaga ființă, prin gesturi și atitudini, pentru că relația pe care o are copilul mic cu lumea se bazează pe o încredere și deschidere care nu vor mai fi regăsite în niciun alt moment al vieții.