Grădiniţele şi şcolile Waldorf sunt ancorate în cultura comunităţii locale în care funcţionează, dar toate au ceva în comun: respectul pentru individualitatea fiecărui copil. Astfel, şi noi ne propunem să oferim un cadru care sa dezvolte potenţialul unic al fiecărei persoane. În consecinţă, în instituţia noastră nu este loc pentru discriminare împotriva unei persoane sau a unui grup. Acest lucru face posibilă egalitatea de oportunităţi şi aprecierea diversităţii în rândul copiilor, personalului şi părinţilor care formează comunitatea instituţiei noastre.

Misiunea noastra este să dăruim lumii oameni cu o gândire independentă şi creativă, cu bucurie şi dragoste. pentru viaţă, cu entuziasm şi putere pentru munca lor în societate.
Scopul nostru este de a educa omul ca un întreg, atât trupul şi sufletul cât şi spiritul printr-un curriculum Waldorf testat de aprope o sută de ani şi recunoscut de Ministrul educaţiei, care echilibrează disciplinele academice cu activităţile artistice şi practice, toate fiind bazate pe cunoaşterea şi respectarea etapelor de dezvoltare ale copilului.
Valorile cultivate de instituţia noastră sunt: creativitatea, căldura sufletească, responsabilitatea, respectul, integritatea, inițiativa, libertatea.