Serviciile Grădiniței

Program

Program scurt – între orele 8:00 – 13:00

Taxa lunară 2,100 RON

Programul include:

  • Activități curriculare de bază: joc liber, joc ritmic, joc de degete, jocuri de roluri, basm, teatru de masă și marionete, pictură, desen și modelaj, lucru de mână, gospodărit (se frământă și se coace pâine, se taie fructele/legumele și se face salată, etc.);

  • Activități extracurriculare: limba engleză sau limba germană o ședință pe săptămână, euritmie o ședință pe săptămână, muzică o ședință pe săptămână;

  • Micul dejun la ora 8:30;

  • Gustare la ora 10:30;

  • Masa de prânz la ora 12:30.

Program lung – între orele 8:00 – 18:30

Taxa lunară 2,900 RON

Programul include:

  • Activități curriculare de bază: joc liber, joc ritmic, joc de degete, jocuri de roluri, basm, teatru de masă și marionete, pictură, desen și modelaj, lucru de mână, gospodărit (se frământă și se coace pâine, se taie fructele/legumele și se face salată, etc.);

  • Activități extracurriculare: limba engleză sau limba germană o ședință pe săptămână, euritmie o ședință pe săptămână, muzică o ședință o dată pe săptămână;

  • Micul dejun la ora 8:30;

  • Gustare la ora 10:30;

  • Masa de prânz la ora 12:30;

  • Gustare la ora 16:30.

Grădinița este deschisă pe toată perioada anului calendaristic, cu excepția sărbătorilor legale și a vacanțelor (2 săptămâni de Crăciun și Anul Nou; 1 săptămână de Paște; 2 săptămâni la sfârșitul lunii august pentru curățenie generală). Înscrierile se pot face pe tot parcursul anului în funcție de locurile disponibile la grupe.

Înscrieri

Taxa de școlarizare

Contractul de școlarizare se semnează pentru un an școlar (10 luni), taxa fiind de 21,000 RON pentru programul scurt și 29,000 RON pentru programul lung.

Pe perioada vacanței pedagogice (iulie și august) plata se va face săptămânal, în funcție de prezența la grupă, și va fi de 750 RON pe săptămână.

Taxa se poate plăti lunar, în prima săptămână a lunii în curs.

În această taxă sunt incluse activitățile extracurriculare (limba străină, euritmia, muzica) și toate materialele necesare la grupă. Nu sunt incluse cheltuielile pentru excursii, vizite la muzee, tabere etc.

Tarife

Etapele parcurse pentru înscriere:

1. Întâlnirea cu administratorul grădiniței. Pentru început, părinții sunt invitați la grădiniță pentru a ne cunoaște. Primul contact cu grădinița are ca scop cunoașterea condițiilor fizice, materiale. Administratorul grădiniței vă va prezenta sălile de clasă, dormitoarele, bucătăria, curtea, și va vorbi despre programul și serviciile grădiniței. Tot în această discuție este prezentată istoria grădiniței, valorile comunității Grădiniței Waldorf și structura grupelor.

2. Urmează întâlnirea cu educatoarea de la grupă. Este important ca la această primă întâlnire să participle ambii părinți, fără copil, pentru a crea ocazia unei imagini comune – veti afla despre grupă, despre cum se desfășoară activitățile zilnice și aveți avea ocazia să vă prezentați familia și câteva aspecte pe care le considerati necesare, despre copil.

3. Împreună cu educatoarea și părinții se stabilesc câteva zile de vizită la grupă însoțiți de copil (fără nici o obligatie financiară, dar cu rezultat de analiză exudat faringian). La aceste vizite copilul participă la activități, iar părintele, prezent în permanență în sală, este invitat ca observator. Aceste vizite au ca scop pe de o parte șansa copilului de a arăta părinților cum se simte în grupă, cu copiii și educatoarele. Și pe de altă parte, și cea mai importantă la acest moment, părinții vor înțelege din experiența proprie cum este o zi la grupă.

În urma acestor vizite părinții vor avea suficiente informații pentru a hotărî dacă grădinița noastră răspunde nevoilor și așteptărilor lor și pot decide înscrierea.

4. Înscrierea efectivă presupune semnarea acordului de parteneriat și completarea dosarului medical (fișa medicală tip, rezultat analize coproparazitologic și exudat faringian).

5. După înscriere, urmează procesul de adaptare. Adaptarea la grădiniță este un proces care durează în medie 4-6 săptămâni. Unul din părinți (sau o persoană foarte apropiată copilului) va fi prezent în permanență în grădiniță, în sala de clasă, va participa la activități și se va retrage treptat, după instrucțiunile educatoarei. Noi știm că în această perioadă atât copilul, cât și părinții trec printr-o perioadă dificilă, de schimbare majoră. Pentru a depăși perioada de adaptare cât mai ușor, părinții sunt invitați să respecte recomandările educatoarelor în ceea ce privește programul și atitudinea.

Această metodă de abordare în privința adaptării copilului la gradiniță dă rezultate foarte bune pe termen lung. Copiii își însușesc încrederea părinților, încredere pe care aceștia o capătă în grădiniță, în educatoare, și astfel copiii trăiesc cu amintirea vie a prezenței fizice a părinților la grupă. Treptat, copilul va ajunge să trăiască în grădință ca într-o a doua casă. El va veni la grădință de dragul colegilor și al jocurilor, și nu pentru că părinții merg la serviciu.

Regulamentele grădiniței pentru anul școlar 2023 -> 2024